Nieuwe cursusdata bekendSchrijf je nu in voor één van de cursusdata
in het voorjaar en ga direct aan de slag!

De lesmethode

Rijmpje-Rapje-Dansje

Het is fijn om samen met je kinderen te kunnen bewegen.
Onze lesmethode is het best aan te duiden is als een zeer uitgebreid 'hoofd, schouders, knie en teen' principe. Vanuit taal en verbeelding wordt er naar beweging toegewerkt. Ondersteund met coole muziek, beeld en de nodige humor.
 
123 dans van je eigen juf of meester


Hoe werkt het

Sportief door Dans heeft een leerlijn voor groep 1 t/m 8. De leerlijn kent 4 fasen. De aanleerfase, de toepassingsfase, de ontdekkingsfase en de creatiefase. Kinderen groeien hierdoor op met alle voordelen van dans.

Het begint in de eerste fase met knotsgekke fantasieverhalen waar dansbewegingen ingesloten zitten. Door alleen al het enthousiast doorvertellen van deze verhalen en het consequent uitbeelden van de avonturen, leren kinderen zich de meer dan 600 basisbewegingen eigen te maken.

In de opvolgende fases transformeren verhaaltjes naar rijmpjes, de rijmpjes worden op coole muziek aanstekelijke ritmische rapjes. En met de bijbehorende bewegingen erbij heb je echte dans.

"...het is niet te geloven, alle kinderen doen elke keer gewoon weer mee..."

Danservaring niet nodig!

Dans is óók beweging en kan in ieder klaslokaal toegepast worden. Toch is lang niet elke leerkracht heel erg van de dans. Veel leerkrachten denken nog dat ze zelf eerst moeten kunnen dansen om te kunnen werken met dans. Gelukkig is dit niet waar. Met onze methode bewijzen we al 20 jaar dat elke leerkracht in het basisonderwijs zelf succesvol kan werken met dans. In deze tijd zou dat structureel meer beweging voor ieder kind betekenen.

  • Werkt altijd en voor iedereen
  • Leuk om te doen, eenvoudig om te leren
  • Voor alle niveau’s inzetbaar
  • Ook succesvol zonder digibord


Inschrijven?

Meld je nu aan voor de cursusdag en breng jouw school in beweging. Na de cursus krijg je automatisch een jaar lang toegang tot de Digitale Toolbox en kan je zelfstandig aan de slag!

Individueel aanmelden »
Aanmelden met de onderbouw »
Aanmelden met de hele school »