Direct starten?Schrijf je dan in voor één van de nieuwe
trainingsdata en ga direct aan de slag!

Rijmpje-Rapje-Dansje

Met onze methode creeer je actieve momenten in de klas waar het leren doorgaat maar het even niet draaid om goed of fout. Momenten waar het kind even helemaal zichzelf mag zijn en daar altijd positieve bevestiging op krijgt van de leerkracht.

Rijmpje-Rapje-Dansje is een succesformule waarmee je met kinderen vanuit taal en verbeelding naar beweging werkt. De kinderen zingen, rijmen, rappen, onderzoeken, verklaren, ontdekken, werken samen, creeren, presenteren en gaan ook nog met plezier meer bewegen.

De methode is best aan te duiden als een zeer uitgebreid 'hoofd, schouders, knie en teen' principe. Maar dan wel een hele stoere en coole versie die echt alle kinderen aanspreekt. Na een training van 1 dag kunnen leerkrachten met de methode aan de slag.  

 

Hoe werkt het?

Met onze methode werk je vanuit taal en de verbeeldingskracht van het kind. Je begint daarom altijd met het gepassioneerd vertellen van knotsgekke verhalen. Dit zijn de grappige avonturen van het vogeltje El Pato die in de koekoeksklok woont. In elk verhaal zijn 80 unieke basisbewegingen verwerkt.

Door een enthousiaste overdracht van deze verhalen en het consequent uitbeelden van de beleving, verankeren de kinderen een bewegingsalfabet van meer dan 600 basisbewegingen , houdingen en attitudes. Dit op een hele natuurlijke en stressloze manier.

De verhaaltjes worden rijmpjes, de rijmpjes worden aanstekelijke, ritmische rapjes. En met de toevoeging van stoere beats en coole muziek ziet het uitbeelden eruit als echte dans.

De leerkracht centraal

Bij onze methode gaat het om het maken van persoonlijk contact en het samen creëren van blijdschap en plezier. Goed contact is de basis om leerlingen te laten excelleren. Daarom staat bij ons altijd de leerkracht centraal en niet onze filmpjes op het digibord

Prettige structuur

Onze methode is zowel incidenteel als structureel in te zetten. Kies je voor de leerlijn, dan bieden we je een heldere structuur die uitdagend is voor groep 1 t/m 8.


20 jaar ervaring
Met onze methode bewijzen we al 20 jaar dat elke leerkracht in het basisonderwijs zelf succesvol kan werken met dans. Ja ja, zelfs degene die vinden dat ze niet kunnen dansen, krijgen wij enthousiast. Kijk hier.

  • Werkt altijd en voor iedereen
  • Leuk om te doen, eenvoudig om te leren
  • Voor alle niveau’s inzetbaar
  • Ook succesvol zonder digibord

Korte bijscholing
Om te mogen werken met onze methode is bijscholing verplicht. Na een hele toffe, energieke en inspirerende dag kun je direct aan de slag.
Meer over onze bijscholingsdag

Meteen starten?

Meld je nu aan voor één van onze routes en breng jouw school in beweging. Na de bijscholingsdag krijg je automatisch een jaar lang toegang tot de Digitale Toolbox en kan je zelfstandig aan de slag!

Rijmpje - Rapje - Dansje | Individueel »
Rijmpje - Rapje - Dansje | Het school event »

Rijmpje - Rapje - Dansje | Schoolbreed inzetten »